Vizsgálat

Hogyan zajlik a vizsgálat?

1. lépés - Beszélgetés
A vizsgálat első lépésben röviden beszélgetünk. Igyekszem az általad elmondottakból kideríteni, hogy történhetett-e a közeli vagy távoli múltban olyan esemény (külső fizikai behatás, trauma, stressz), ami hatással lehetett rád, és azáltal a fejbőrödre, hajadra.

2. lépés - Manuális vizsgálat
A manuális vizsgálat azt jelenti, hogy szabad szemmel és kézzel vizsgálom meg a fejbőrödet és a hajadat. Itt már nagyon sok minden kiderül. Érzékelni tudom az esetleges hajhullás mértékét, látom a korpásodás jellegét, a fejbőr elváltozásait.

3. lépés - Kamerás vizsgálat
Olyan speciális kamerát használok a vizsgálat során, amely 300-szoros nagyításra képes. Ezzel vizsgálom meg először a fejbőrödet, majd kihúzok 2-3 hajszálat és megvizsgálom a hajhagymákat és a hajszál felszínét.
Ennek a speciális kamerának a segítségével látni tudom azt, ami szabad szemmel nem látható: lerakódások a fejbőrön, a hajhagyma állapota, élősködők jelenléte.
A kamerás vizsgálat során egy monitoron fogjuk figyelni azt, amit a kamera elénk tár, így te is láthatod a fejbőröd és a hajad állapotát, összehasonlíthatod az egészséges hajhagymáidat azokkal, amelyek esetlegesen jelenleg nem egészségesek.

4. lépés - Kiértékelés, diagnózislap kitöltése
Ennél a lépésnél kiértékelem a vizsgálat során tapasztaltakat. Elmagyarázom neked, hogy milyen állapotban van a fejbőröd és a hajad, és kitöltöm a diagnózislapot.

5. lépés - Javaslat
A probléma jellegétől függően fogok neked speciális készítményeket ajánlani, melyek hozzásegítenek téged a fejbőröd és a hajad egészségének helyreállításában. Természetesen, ha olyan problémával állunk szemben, ami az én kompetenciáimat meghaladja, azt is meg fogom mondani.

Hogyan készülj a vizsgálatra?

  • Hajmosás - A vizsgálat előtt 2 nappal moss hajat
  • Kísérő - Ha szeretnéd, hogy veled jöjjön valaki a vizsgálatra, természetesen nincs semmi akadálya.
    A tapasztalataim viszont azt mutatják, hogy a hozzám érkező páciensek sokkal felszabadultabban tudnak beszélni a problémájukról, ha négyszemközt beszélgetünk. Pácienseim problémáit teljes titoktartással kezelem, és az itt töltött idő alatt maximális odafigyelést és segítő hozzáállást nyújtok.

Mit fogsz tapasztalni a vizsgálat során?

A kamerás vizsgálat teljesen fájdalommentes, semmilyen fizikai kellemetlenséggel nem jár, kivéve ha érintésre egyébként is érzékeny a fejbőröd, ekkor azonban a lehető legkíméletesebben igyekszem majd a vizsgálatot elvégezni.
A kamerás vizsgálat során egy 300-szoros nagyításra képes kamerával fogom megvizsgálni a fejbőrödet, néhány hajhagymádat és hajszálat. Ezt a képet egy monitoron fogod látni velem együtt.
A legtöbb esetben, ha a hajhagymákat is érintő probléma áll fenn, mindig vannak még ép hajhagymák is. A vizsgálat során láthatóvá válik az egészséges és egészségtelen hajhagymák közötti különbség.