Nagy Eszter hajgyógyász, Hajdúböszörmény

Bemutatkozás

Fodrász, mesterfodrász múlt

2000 óta vagyok fodrász, majd 13 év elteltével úgy éreztem, hogy elengedhetetlenné vált a mesterlevél megszerzése. Ez egy önmagammal szemben támasztott elvárás volt, és a vendégkörömnek is sokat számított az, hogy én egy olyan fodrász vagyok, aki tökéletes frizurákat ad ki a kezei körül. 2013-ban tehát mesterfodrász lettem.

Mi indított el a hajgyógyászat irányába?

A fodrász szakmában eltöltött évek alatt számos olyan vendég megfordult a szalonomban, aki valamilyen a fejbőrét vagy a haját is érintő problémával jött. A professzionális fodrászati termékek körében már kaphatóak voltak olyan samponok és ampullák, amelyek például hajhullásra vagy korpásodásra lettek kifejlesztve. Bármelyiket is ajánlottam a vendégeimnek, vagy nem tapasztaltam semmilyen pozitív irányú változást, vagy csak nagyon lassú és kis mértékű volt a javulás.

Próbáltam segítség után kutatni, kerestem valamit, amivel orvosolni tudnám ezeket a problémákat. Ekkor találkoztam a hajgyógyász képzés lehetőségével.

Hajgyógyászat

2014-ben elvégeztem az alapfokú, majd 2016-ban a felsőfokú hajgyógyász képzést. Olyan oktatónál volt szerencsém tanulni, aki Olaszországban, egyetemi körülmények között szerzett hajgyógyász (trichologus) diplomát. Ismerek minden a tudomány számára ma ismert fejbőr és hajbetegséget.

Szakmai tudásom fejlesztése elengedhetetlen számomra, hiszen időről-időre újabb betegségek jelentkeznek, gyógyításukra pedig egyre hatásosabb készítmények állnak a rendelkezésünkre.

Gyógynövények a gyógyulás szolgálatában

Szalonomban a fejbőr problémáinak pontos meghatározása egy háromszázszoros nagyítású, pontos képet adó mikrokamerával történik, mely képes egyértelművé tenni a szabad szemmel nem látható tüneteket, amelyek a korai diagnózis felállításához nélkülözhetetlenek.

A fejbőr és a haj problémáinak kezelése az O'Rising termékcsalád termékeivel történik. Ezek olyan speciális, kizárólag növényi hatóanyagokból álló olasz készítmények, melyek nagy hatékonysággal képesek kezelni a különböző problémákat: hajhullás, kopaszodás, zsírosodás, seborrheás fejbőr, korpásodás, száraz, festett, sérült haj, keringéshiányos fejbőr.