Férfi kopaszodás

Általános jelenség a férfiak kopaszodása. Vannak, akiket egyáltalán nem érdekel, míg másokat nagyon zavar. Amíg nem fénylik a fejbőr, azaz ha még vannak apró piheszerű hajszálak a fejbőrőn, addig él a hajhagyma, és képesek lehetünk azt megfelelő kezeléssel bizonyos mértékben visszaerősíteni.

Tünetek:

Már a huszas években, de legtöbbször harminc környékén ölt szembetűnő méreteket a kopaszodás a férfiaknál. A halántéknál kezdődik, majd a homlok felől a fej hátsó része felé halad a kopszodás.

Kezelés:

A férfias kopaszodás, azaz a hormonok útjába sajnos nem állhatunk, de van lehetőségünk lassítani a folyamatot. Megfelelő kezeléssel erősíteni tudjuk a még életben lévő hajhagymákat, ezáltal erősíteni tudjuk a hajat, és hosszabb-rövidebb időre kitolhatjuk a kopaszodás végleges állapotának bekövetkeztét.

Lehetséges okok:

  • A férfias kopaszodás egy öröklődő hormonális érzékenység.
    A hajhagymák ugyanis túlérzékenyek a férfi nemi hormonnal, a tesztoszteronnal, illetve annak bomlástermékével, a dihidrotesztoszteronnal (DHT) szemben. A hajhagyma károsodik, és a haj növekedése lelassul. Ennek következtében a hajszálak vékonyabbak és rövidebbek lesznek, és a folyamat odáig folytatódik, amíg a fejbőrön finom, gyengén pigmentált, puha pehelyszerű hajszálak maradnak, majd a hajhagyma teljes elsorvadását a teljesen sima, fénylő febőr jelzi.